Грижа за кученцето

Кученцата не пристигат с инструкция за употреба
Ново кученце в къщата е забавно и вълнуващо, но точно както и ново бебе, то не пристига с инструкции за употреба. Така, че ние Ви даваме няколко съвета от първа необходимост, които ще ви помогнат в първите дни и седмици. Кученцето ще сметне домът ви за по – вълнуващо място от кучилото, но може и да се натъжи.

Практични съвети
През следващите седмици и месеци на първо място, е формирането на кученцето. То ще има голямо разнообразие от преживявания, повечето от тях щастливи и приятни, но не всички ще са такива. Така, че за да му помогнете и да го подготвите за предстоящите дни, има няколко аспекта, с които трябва да внимавате и някои празници, които няма да са толкова приятни за него, както за вас. Коледа например е най-неподходящото време, в което можете да си вземете малко кученце.

Обучение и поведение на кученцето

Всеки иска кученце, което да се държи добре, да е жизнерадостно и социално, но вие ще получите от него само онов, което сте му дали. Ето защо е важно обучението му да започне от самото начало. Всъщност обучението му вероятно ще е започнало още преди вие да го вземете - вашето кученце може вече да е научено на някои основни правила за послушание и ползване на тоалетна.

Грижи за здравето
Независимо от породата, кученцата се развиват по сходен начин, преминавайки етапите от детсво до зрялост. За вас не само е интересно да познавате тези етапи, но и да знаете на какво е способно кученцето Ви във всеки един от тези етапи от живота.