Първа помощ
Дано кучето ви никога да не се нарани сериозно. Тъй като то ще бъде пълно с енергия, вероятността да получи няколко ожулвания е много голяма и затова е полезно да имате познания по първа помощ.

При ветеринарния лекар
Едно от първите неща, които трябва да направите, когато вземете вашето кученце у дома е да си запазите час за посещение при ветеринарен лекар. 

Вземане на кученцето у дома
След като вече сте избрали вашето ново кученце, взели сте го от развъдника и пътувате с него към дома си, въодушевението от неговото идване не бива да ви попречи да забравяте да направите някоя важна подготовка.

Първите три месеца

Без значение от породата, всички кученца се развиват по един и същ начин. Кучетата преминават през едни и същи етапи от подрастващи до достигане на зрялост.За вас не само е интересно да ги знаете, но вие трябва да сте наясно, какво ще предстои от тук нататък.

Здраве и благосъстояние

Всичко, което трябва да знаете за кастрацията
Кастрацията е най-доброто нещо, което можете да направите за вашето кученце. Ето защо: Ако сте горд стопанин на женско кученце, вие имате интерес да разберете, че кастрацията може да намали шансовете за развитие на рак на гърдата, матката и яйчниците.

Ваксиниране на кучето
Ваксинирането на кученцето може да го предпази от няколко опасни инфекциозни заболявания. Тези болести, може звучат страшно, но ако се уверете, че то получава всички необходими ваксинации, няма да се налага да мислите повече за тях.