Поставяне на микрочип

Не бива да позволявате на котето да излиза извъън домът, ви докато не приключи първия ваксинационен курс. И дори след това, трябва да изчакате още 2 седмици, за да сте сигурни, че последната ваксина вече е в сила. Една подходяща възраст да я запознаете с външния свят 14-16 седмица, но молим ви не я пускайте навън без придружител докато тя не е е наистина уверена.

Поддържане на здравето на котето
Точно както хората, котките се нуждаят от упражнения за да се поддържат здрави и във форма. Въпреки това, те едва ли биха могли да станат редовни посетители на близкия фитнес салон.

Поддържайте добрия външен вид на вашето коте
Когато става дума за сресване, котенцата са придирчиви, те се научават , как да се поддържат чисти и спретнати от своите майки. Но от време на време, те се нуждаят от малко помощ от вас. 

Посещение при ветеринарен лекар
Вие трябва да искате най-доброто за вашето малко котенце, и едно от най-важните неща, които можете да направите е да намерите отлична ветеринарна практика. Все пак, вие трябва да може да разчитате на тях за предстоящите години. 

Ваксиниране на котенцето
Ваксинираното коте е здраво коте!
Вашето ново коте ще започне живота си с някакъв естествен имунитет срещу болести от своята майка, но тъй като той намалява, вие трябва да го ваксинирате, ако искате то да бъде здраво.