Пътуване с кучето
Ново кученце в къщата е забавно и вълнуващо, но точно както и ново бебе, то не пристига с инструкции за употреба. Така, че ние Ви даваме няколко съвета от първа необходимост, които ще ви помогнат в първите дни и седмици. Кученцето ще сметне домът ви за по – вълнуващо място от кучилото, но може и да се натъжи.

Кучетата и гръмотевиците
Страхът от гръмотевици е често срещана фобия при кучетата. Обикновено е придружена със следните признаци: криене, лаене, ровене на място или дори уриниране.

Сезонност

През следващите седмици и месеци на първо място, е формирането на кученцето. То ще има голямо разнообразие от преживявания, повечето от тяхщастливи и приятни, но не всички ще са такива. Така, че за да му помогнете и да го подготвите за предстоящите дни, има няколко аспекта, с които трябва да внимавате и някои празници, които няма да са толкова приятни за него, както за вас. Коледа например е най-неподходящото време в което можете да си вземете малко кученце.

Практични съвети за някои общи проблеми при кученцата

Идентификация на кучето
Някои стопани на кучета, избират за своя домашен любимец – татуирането, обикновено това се прави от вътрешната страна за задния крак или ухото, но в наши дни, микрочипът се счита за най-ефективния начин на трайно маркиране на домашните любимци. Този метод значително увеличава шансът да си го върнете, в случай на загубване, отдалечаване или кражба.